onsdag 28 februari 2007

Serious gourmet shit

Slumpen gjorde att jag blandade ketchup och Heses paprikamajonnäs till mina lunchfranskisar. Sauce-a-licious! Borde jag patentera såsen och kalla den mayup? Ketchonnaise?

Your dick is your weak issue because it is so small

"After taking Penis Enlarge Patch you will be able to reach your asshole with your dick."

Det är kul med spam.

tisdag 27 februari 2007

Farouge ***

Efter en paus på många år åt jag igen på Farouge, tillsammans med frun. Senast åt jag där någon gång på nittiotalet tillsammans med mina dåvarande kolleger och då var det viktigare att supa sig full än äta god mat...

Underbar service och fin miljö, men tyvärr blev jag aningen besviken, så med risk för att låta som en grumpy old man:

Som förrätt delade vi på tre meze: hummus, lammpastejer och vinbladsdolmar. Lammpastejerna var goda, men inte gudomliga, den första vinbladsdolmen god men dom följande började bara smaka vinäger. Hummus gör jag bättre själv. Den litet bittra bismaken tyder på att dom använder lök i hummusen eller för mycket tahini. Det blir godare utan. Citronen borde de också har lämnat bort i hummusen, eftersom det är meningen att man ska dricka rödvin till. Citron + rödvin = no no.

Till huvudrätt åt jag lammkarré med vitlökspotatis. Liksom förrätten var huvudrätten förvånansvärt smaklös, jag förväntade mig betydligt mer kryddor. Den mörka vitlökssåsen var ganska tunn och fadd, min egen rödvinssås på hemlagad oxsvansfond är pjuffigare. Och jag är amatör! Köttet var mört och hade precis rätt färg, men saknade kryddor. Vitlökspotatisen hade smaksatts med för mycket citron och skar sig igen med rödvinet. Inte bra. Hanna åt kycklingbröstfilé och tyckte det var gott, men liksom jag saknade hon kryddor.

Pga eftermiddagens födelsedagsdoughnut från Arnold's nöjde jag mig med libanesiskt kaffe till efterrätt, Hanna åt apelsinglass och tyckte att vår hemlagade glass (vi har glassmaskin) är godare.

Jag drack ett glas Undurruga Carmenere 2005, lätt kryddigt och medelfylligt. Ifall man inte vill dricka libanesiska rödvin så är rödvinsutbudet som går att fås per glas tunnsått, speciellt ifall man vill ha nåt fylligt.

Maten var inte alls dålig, men jämför jag med den betydligt billigare Sofra London (okej, dom använde olaglig slavarbetskraft från Turkiet, men ändå) som för ett tag sedan residerade på Högbergsgatan, så blir Farouge tvåa. Utan den förträffliga servicen och miljön skulle Farouge få två poäng av fem, nu blir det tre.

Jag kan nog tänka mig att äta där igen, men då med ett större gäng vid ett tillfälle maten är mindre viktig och bullshitsnack är i huvudrollen. Maten borde höja sig ett snäpp eller två för att hålla samma nivå som servicen, miljön och framför allt priserna. Jesus har talat.

Två gånger myndig

Jag fyller 36 idag. Jag motsvarar således två artonåringar.

Vi firar med frun på Farouge ikväll. Jag inbillar mig ännu att jag kommer att äta fylld tuppkyckling, men vet ändå att det blir lamm. Lamm rules!

måndag 26 februari 2007

Hos frisören

Varför klipper inte kvinnliga frisörer håret som man ber dom? Jag ger klara, entydiga order som dom vägrar lyda.

"Nej, så kort ska du inte ha det på sidorna, skalpen syns isåfall.

"Så här kort kan jag inte klippa det här, du har virvlar."

Virvlar? Vad i helvete för virvlar? Virvlar är frisörers påhitt, ett fiktivt begrepp som dom fettsvansarna hänvisar till när dom inte vill klippa håret som kunden vill ha det.

När jag säger "använd maskin för sidorna och nacken, 3 mm", vad gör slamporna? Jo, använder 9 mm klippkam. Sen när dom klippt mig färdigt, lyfter upp spegeln och frågar "Är det bra så här, vill du ha det kortare?" och jag svarar "Nej, kortare" så blir fanskapen påtagligt förnärmade, muttrar någonting och klipper håret sedan som jag klart och tydligt instruerade dom första gången.

Yo skanks! Read my lips: cut it as the man tells you.

söndag 25 februari 2007

Accidental gayness

Ibland händer att filmer som inte är avsedda att vara gayiga ändå är megagay. Det tydligaste exemplet på det här är den tredje Sagan om ringen-filmen, Konungens återkomst, och Sams och Frodos konstanta utbyte av lustfyllda repliker och ömma blickar:

"Oh, Sam..."
"Master Frodo..."
"Oh, SAM!"
"Master FRODO!"

Så här håller dom på i ungefär halva filmen. Undrar om Peter Jackson medvetet gjorde filmens hobbitar (hober heter det väl egentligen på svenska) till skåpbögar?

lördag 24 februari 2007

Se skänkt häst i mun

Är det bara jag som surfar till Alkos webbsidor och kollar upp vad vinflaskor man fått i present kostar?

"Va fan, tycker dom inte att vi är värda mer än 9 euro?"

"Mhhmm, hmm hmm, 14.69€, inte så illa."

Sås

Att göra en god sås är ungefär lika lätt som att köra upp kokt spagetti i arslet på en sårad wookiee, visste redan Luke Skywalker då han tränade till ninja master hos Yoda. Men här kommer några tips:

1) Inled dagen innan med att koka buljong på oxsvans, lök, kryddor och rotfrukter i 3-4 timmar. Använd en fittigt stor kastrull. Sila buljongen och låt den stå över natten i kylskåpet. Ta bort fettet som stelnat på ytan och låt buljongen sjuda ihop till en mustig fond i en kastrull tillsammans med ungefär lika mycket rödvin i minst fyra timmar. Ju längre den får koka ihop, desto mer smak men tyvärr också mindre fond. Det blir fittigt litet kvar oberoende av hur stor kastrull man börjar med.
2) Blanda fonden med litet tomatpuré, mera rödvin, litet konjak eller madeira, kryddor och låt koka till lämplig konsistens. Smaka av. Ploppa i litet färdig kalvfond på burk ifall såsen saknar stuns. Ifall såsen verkar litet sur pga tomatpurén, kasta i en nypa socker.
3) Tillred köttet, låt det vila och häll all köttsaft som köttet svettar ur sig i såsen, koka upp igen och smaka av en sista gång. Om du inte gör det, kommer såsen att smaka skit.

En dylik sås förtärdes ikväll till renfilé med ugnsbakade rotfrukter och klyftpotatis och satt som pitten i Greta. En flaska Valpolicella Superiore Zenato gjorde inte saken sämre. Som förrätt hade vi soppa på jordärtskocka och purjo, efterrätt var chokladkaka med hemlagad citronglass.

The Recruit (2003)

Igår kväll såg vi, i brist på bättre, på the Recruit (rekrytnnn på västnyländska), en film om CIA-agenter med stora skådespelare som Al Pacino och Colin Farrell.
Den var bara skit. Tråkig, förutsägbar handling, usla skådespelarprestationer. Götapetter! Hur har Al Pacino gått med på att uppträda i den här filmen? Not for just one crisp dollar bill, I gather.

fredag 23 februari 2007

Det feta livet

Fredag kväll.
300 gram sikrom, smetana, rödlök, rostbröd och Sandels väntar. I ugnen sjuder basen för morgondagens sås, oxsvans och morötter. Fyra renfiléer ligger i marinad på vitlök, rosmarin och olivolja i kylskåpet. På köksbordet står en flaska Valpolicella Superiore Zenato. Edvin sover på vår säng, Hanna dricker en öl bredvid mig.
Fan vad livet e gött ibland!

Van tuu tri testing

Märkvärdiga konfigurationer, funkar detta? My mum got mumps.

torsdag 22 februari 2007

Antitrafikpolisen

Min serie Antitrafikpolisen från mitt andra album Bråkstakarpersoner ska publiceras i den svenska serietidningen Knasen. Dock inte 100% säkert ännu, men nästan. I rule!

onsdag 21 februari 2007

First post!

Nu bloggar jag också.

Vittu.