tisdag 27 februari 2007

Farouge ***

Efter en paus på många år åt jag igen på Farouge, tillsammans med frun. Senast åt jag där någon gång på nittiotalet tillsammans med mina dåvarande kolleger och då var det viktigare att supa sig full än äta god mat...

Underbar service och fin miljö, men tyvärr blev jag aningen besviken, så med risk för att låta som en grumpy old man:

Som förrätt delade vi på tre meze: hummus, lammpastejer och vinbladsdolmar. Lammpastejerna var goda, men inte gudomliga, den första vinbladsdolmen god men dom följande började bara smaka vinäger. Hummus gör jag bättre själv. Den litet bittra bismaken tyder på att dom använder lök i hummusen eller för mycket tahini. Det blir godare utan. Citronen borde de också har lämnat bort i hummusen, eftersom det är meningen att man ska dricka rödvin till. Citron + rödvin = no no.

Till huvudrätt åt jag lammkarré med vitlökspotatis. Liksom förrätten var huvudrätten förvånansvärt smaklös, jag förväntade mig betydligt mer kryddor. Den mörka vitlökssåsen var ganska tunn och fadd, min egen rödvinssås på hemlagad oxsvansfond är pjuffigare. Och jag är amatör! Köttet var mört och hade precis rätt färg, men saknade kryddor. Vitlökspotatisen hade smaksatts med för mycket citron och skar sig igen med rödvinet. Inte bra. Hanna åt kycklingbröstfilé och tyckte det var gott, men liksom jag saknade hon kryddor.

Pga eftermiddagens födelsedagsdoughnut från Arnold's nöjde jag mig med libanesiskt kaffe till efterrätt, Hanna åt apelsinglass och tyckte att vår hemlagade glass (vi har glassmaskin) är godare.

Jag drack ett glas Undurruga Carmenere 2005, lätt kryddigt och medelfylligt. Ifall man inte vill dricka libanesiska rödvin så är rödvinsutbudet som går att fås per glas tunnsått, speciellt ifall man vill ha nåt fylligt.

Maten var inte alls dålig, men jämför jag med den betydligt billigare Sofra London (okej, dom använde olaglig slavarbetskraft från Turkiet, men ändå) som för ett tag sedan residerade på Högbergsgatan, så blir Farouge tvåa. Utan den förträffliga servicen och miljön skulle Farouge få två poäng av fem, nu blir det tre.

Jag kan nog tänka mig att äta där igen, men då med ett större gäng vid ett tillfälle maten är mindre viktig och bullshitsnack är i huvudrollen. Maten borde höja sig ett snäpp eller två för att hålla samma nivå som servicen, miljön och framför allt priserna. Jesus har talat.

4 kommentarer:

Johnny Drama sa...

Cheesus. Du e fan dekader värre än Frasier o Niles. För övrigt var jag igår på G.W Sundmans och det var gorr. Trots att det inte var hemlagat i Kottby. ;)

Basse sa...

Tur att du alltid är så positiv då man är ute och äter. :)

Peppe sa...

Du är sträng, men rättvis antar jag.

Jag vet väldigt lite om producenterna i Kottby, men stans bästa restauranghummus får man hos Turken på Antiokia Atabar (Eriksgatan).

Johnny Drama sa...

Yes, I am Mr Sunshine. No, I mean Mr Black.