fredag 20 april 2007

Gräddsås med lök och äpple

Den här gjorde jag förra söndagen, dags att skriva ner receptet. Kombinationen av grädde, lök, äpple och calvados fungerar perfekt.

2 dl vispgrädde
1 litet äpple, skalat och skuret i små bitar
1 gul lök, finhackad
kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk calvados
svartpeppar, salt
smör

Fräs löken i smör i en stekpanna på mellanvärme tills den börjar bli genomskinlig. Lägg i äpplet och häll i en rejäl matsked calvados. Rör om en stund, lägg sedan i grädde, dijonsenap och en skvätt kalvfond. Salta och peppra enligt smak. Om det runnit någon köttsaft ur grisen, häll i 0,5-1 dl av denna i sås. Låt såsen koka ihop till önskad konsistens, själv tycker jag om när den är riktigt tjock.

Räcker till 3-4 personer.

Inga kommentarer: