måndag 11 juni 2007

Hetsmannen

Jag har njutit av Martin Kellermans färskaste Rockyalbum och noterade att även han har en hetsman*) i sin bekantskapskrets. Hetsmannen är personen som konstant beställer drinkar åt alla i sällskapet, helst så illasmakande som möjligt, eller tvingar andra att gå och beställa drinkar trots att man ännu har hälften kvar av sin nuvarande drink. Om man försöker säga nej blir han väldigt upprörd - the hetsman does not accept no as an answer! Jag tror att jag har utvecklat mitt DIACOS-trick**) blott och enbart för att undvika att supa mig medvetslös i hetsmannens sällskap.

*) Känn dig gärna träffad
**) Disappear in a cloud of smoke

5 kommentarer:

Peppe sa...

Hetsman eller spritpolis. "Jaha, enligt mina anteckningar har du bara druckit tre glas vin, två fisun och fyra öl. Vadfan betyder det här? Är du gravid! Nu perkele ger vi härnet!!". Gud vad jag hatar folk som håller kolla på hur mycket jag dricker.

Hetsmannen/spritpolsin är dessutm oftast samma person som inte låter en gå hem när man vill.

Perkele.

Peppe sa...

och när jag skriver "härnet" menar jag vanligtvis "järnet".

Dyslexi.

Basse sa...

Just det! Hetsmannen blir rasande ifall man försöker gå hem före klockan fyra. Helst ska man fara på jatkon också. Efter klockan sex på morgonen får man gå hem utan att hetsmannen blir arg.

Johnny Drama sa...

Nu tycker jag att du överdriver litet. Saklighetsmannen tycker att det är litet surt när du skall gå hem klockan tolv då du för en gångs skull kommer ut och lufta på dig med pojkarna.

Jag gör ju alltså antaganden här.

Basse sa...

Saklighetsmannen!! Honom har jag inte stött på när jag varit ute. Däremot tycks följande alltid vara med:
-de redan nämnda hetsmannen och DIACOS-mannen
-fyrkmannen som börjar beställa 120 euros champagneflaskor och övernattar i en av Tornis hotellsviter trots att han bor i Tölö
-spumannen (sic), som drabbas av akuta sura uppstötningar redan på krogen
-gigolomannen, som aldrig går hem ensam
-frikyrksmannen, som efter X antal drinkar börjar tala i tungor